Nyílt napot rendeznek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán

2015. január 8., 11:07 , 730. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola nyílt napjára mindenkit szeretettel várnak január 15-én 8.00 és 17.00 óra között (Beregszász, Kossuth tér 6.). A látogatók bepillantást nyerhetnek a főiskola életébe, találkozhatnak az oktatókkal és a hallgatókkal, látogatást tehetnek az intézmény több részlegében, valamint részletes tájékoztatást kapnak majd a szakképzésről (molodsij szpecialiszt), az alapképzésről (BSc/BA) és a „szpecialiszt” képzésről is.

Reggel 8.00 órától tájékoztatót tartanak a Rákóczi-főiskola Esztergom termében (III. szint), majd az érdeklődők bármelyik órát meglátogathatják, belepillantást nyerve ezzel az intézményben folyó oktatásba. A nyílt nap kapcsán azok az emberek is megismerkedhetnek a főiskola életével, akik nem tanulnak vagy nem tanítanak ott. Ez a nap arról szól, hogy a diákok, iskolások szülőkkel együtt vagy szülők nélkül eljöhetnek és megtekinthetik bármelyik intézményi részlegnek a munkáját. Mindenhol olyan emberek várják majd a látogatókat, akik mesélni is tudnak az adott részlegről, tájékoztatta lapunkat Rácz Béla, a főiskola rektorhelyettese.  
A főiskolán nemrég indult szakképzési részlegen is minden látogatható lesz, a teljes munkanapon fogadják majd az érdeklődőket. De lehetőség nyílik a könyvtár, a számítógépes szaktantermek, a főiskola helyi kis múzeumainak a megtekintésére is.
Azok számára, akik óvodapedagógiai, szociálpedagógiai, könyvviteli, alkalmazott matematikai, turisztikai szolgáltatások, tanítói, történelem, ukrán nyelv, magyar nyelv, angol nyelv, biológia, földrajz, matematika területen szeretnék folytatni tanulmányaikat 2015-ben, ez a nyílt nap kiváló tájékozódási lehetőség.

Váradi Enikő