Olimpikonunknak bekötik a fejét

2015. január 8., 08:57 , 730. szám

Rég hallottunk híreket olimpikonunkról, Csundák Annamáriáról, aki a nem egészen egy éve, Szocsiban rendezett téli olimpián a snowboardban (hódeszka) rendezett mindkét számban a 21. helyen végzett. Az új esztendő első napjaiban telefonon sikerült elérni az immáron kétszeres olimpiai résztvevőt.

– Az ötkarikás játékok után nem sokat hallottunk rólad. Mi történt veled azóta?

– Szocsit követően egy kis pihenőt iktattunk be a versenyzői programomba, nyár óta viszont újra folytatom a felkészülést. Az idén ősszel már részt vettem két Világkupa-sorozaton Svájcban és Olaszországban, de a megfelelő színtű felkészülés hiánya és sérülési problémák miatt ezeken a viadalokon nem igazán értem el jó eredményeket. Ezenkívül a Lembergi Egyetem testnevelési karának elvégzése után most az aspirantúrán tanulok, az olimpiai sport témakörében készítek egy tudományos munkát.

– Hol töltötted a szilvesztert?

– Természetesen otthon, Ungváron családi körben az anyukámmal, a húgommal, no, meg a barátommal, Oleggel.

– Mit lehet tudni a leendő párodról, mikorra tervezitek az esküvőt?

– Olegtől sem áll távol a sport, ő versenyszerűen kerékpározik, de a sportágában inkább amatőrnek számít. Egy közös kerékpártúrán ismerkedtünk meg, és ha a Jóisten is úgy akarja, akkor a napokban, január 10-én lesz az esküvőnk.
– Ehhez gratulálunk, és sportszerető olvasóink nevében sok boldogságot és jó egészséget kívánunk.

(tamási)