Gyalogost gázolt a munkácsi rendőrség vezérkari főnöke

2015. január 26., 22:43

Az ügyészség vizsgálatot indított annak a közúti balesetnek az ügyében, melynek részese volt a munkácsi városi rendőrség vezérkari főnöke, s amelynek következtében egy nyugdíjas asszony életét vesztette (a Büntetőtörvénykönyv 286. paragrafusának 2. része) – közölte a mukachevo.net portál.

Az előzetes vizsgálat megállapította, hogy a munkácsi városi rendőrség vezérkari főnöke január 25-én az esti órákban Chevrolet Aveo személygépkocsijával elütött egy gyalogost Szolyván. Az idős nő a közúti baleset következtében elszenvedett sérülésekbe a helyszínen belehalt – áll a Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálatának az esetről kiadott közleményében. A balesetet okozó gépkocsit lefoglalták, és a szolyvai járási rendőrség speciális telepén helyezték el.

A helyszíni szemlét a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály mellett működő szakértői kriminalisztikai kutatóközpont szakembereinek bevonásával végezték.

A jármű vezetőjét a Büntetőtörvénykönyv 208. paragrafusa által megállapított eljárásnak megfelelően őrizetbe vették.

A megyei ügyészség közleménye emlékeztet, hogy a Büntetőtörvénykönyv 286. paragrafusa 2. részének (a közlekedési szabályok halált okozó megsértése, vagy halált okozó közlekedési eszköz irányítása) büntetési tétele háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

(mukachevo.net/Kárpátalja)