Választmányi ülés Beregszászban

2015. február 3., 19:50 , 734. szám

Január 28-án Beregszászban, a főiskola egyik földszinti termében tartotta idei első választmányi ülését a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, melyen – a napirend elfogadását követően – a megjelenteknek Sin József elnök számolt be a szervezet tevékenységéről, és elemezte az aktuálpolitikai helyzetet.

Az elnök a KMKSZ Elnökségének a jelenlegi ukrajnai helyzettel kapcsolatos álláspontját ismertette a Választmány tagjaival. A szervezet tevékenysége kapcsán elmondta: „A KMKSZ újabban titkárokat alkalmaz – szerintem nagyon helyesen –, akik sok megoldandó ügyet vállalnak fel és visznek végig, ami kimondottan hasznos szervezetünk és magyar közösségünk számára.” Örömtelinek nevezte, hogy újjáalakult a KMKSZ Ifjúsági Szervezete és a Kárpátaljai Határ Menti Önkormányzatok Szövetsége, valamint létrejött egy turisztikai szövetség is, melyekkel szeretnénk együttműködni.
Sin József figyelmeztette az alapszervezeti elnököket, hogy gondolkodjanak el azon, hogy a közelgő önkormányzati választásokon milyen feltételekkel tudnak majd polgármester- és képviselőjelöltekkel választási megállapodásokat kötni. Az elnök beszélt a várható közigazgatási reformról és az ebből adódó feladatokról is, a tagnyilvántartás pontosításának fontosságáról, a „KMKSZ” – UMP ügyeiről, és a Keleti Partnerség programjának keretében felújítható közintézményekről. Fontos feladatnak nevezte a magyar iskolarendszer megmentését. Probléma szerinte, hogy a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal ideiglenesen kinevezett vezetőjét öt hónapja nem véglegesítik.
Seder Ilona, a Beregszászi Járási Tanács elnöke javasolta, hogy a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének közgyűlésén alapszabály-módosításokat kezdeményezzenek annak érdekében, hogy a Szövetségnek a munkája hatékonyabbá váljon.
Horkay Sámuel, a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének tiszteletbeli elnöke bejelentette, hogy a városi szervezet félállásban egy ügyvezető munkatársat fog alkalmazni.
A Választmány döntött arról, hogy a középszintű szervezet közgyűlése elé terjesztik Seder Ilona javaslatát. Döntöttek az alapszervezeti közgyűlések rendjéről és a járási szervezet rendezvényeiről. Megvitatták a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatok kapcsán felmerült kérdéseket.
A mobilizációval kapcsolatban dr. Farkas-Kordonec Gabriella ügyvéd tartott tájékoztatót, aki a Választmány tagjainak kérdéseire is válaszolt.
Végül a születésnapját a napokban ünneplő Molnár Lászlót, a benei alapszervezet elnökét köszöntötték.

dózsa