Diszkókirálynő és Egyiptom hercegnője egy helyen

2015. február 10., 18:35 , 735. szám

Február 7-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán a legkisebb cserkészek számára szervezett csapatfarsangot a Beregszászi 4. Sz. Bendász István Cserkészcsapat, amelyen egy időgép segítségével különböző korok alakjai elevenedtek meg.

A csapat felnőtt tagjai már az est kezdetén igyekeztek megalapozni az időutazós hangulatot, hisz nyitótáncukban többféle kor jellegzetes táncait adták elő az adott időszaknak megfelelő öltözékben.
A jelmezversenyen közel hatvan gyerkőc mutatta be jelmezét a közönség és a zsűri előtt, és, mint kiderült, Egyiptom és Róma leányai, a vadnyugati pisztolyhősök, a hercegnők, tündérek, kalózok, hastáncosnők és a diszkókirálynők remekül megférnek egymással nemcsak egy csapatban, de egy táncparketten is.
A jelenlévőket a finom falatokon és teaházon túl tombola és táncverseny várta, a fiúk pedig egy-egy helyszínen vásárolt kitűzővel ajándékozhatták meg a szívüknek kedves „múltbéli” fiatal hölgyeményt.
A rendezvény a Rákóczi-főiskola, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Beregszászi Szent Anna Karitász, a Kálvin Nyomda, a Pulzus Rádió és a beregszászi Fornetti segítségével és támogatásával valósult meg, amelyért a szervezők ezúton is szeretnék köszönetüket kifejezni.

ih/er