Ismét Antalyában a Hoverla

2015. február 17., 16:53 , 736. szám

Labdarúgás

Február 8-tól 22-ig ismét a törökországi Antalyában folytatja a felkészülést az ukrán Premier Liga tavaszi idényére az Ungvári Hoverla labdarúgócsapata.

Vjacseszlav Groznij együttese a bosnyák Szarajevóval szemben 1-0 arányú győzelmet aratott. Az ungváriak győztes találatát Makszim Fescsuk szerezte a 65. percben.
Ezt követően a moldáv Milsami volt az edzőpartnere a Hoverlának, amelyen a kárpátaljai együttes 2-0-ra bizonyult jobbnak. Az első játékrészben Makszim Sackih, a második 45 percben Makszim Fescsuk volt eredményes egyformán büntetőből.
A tervek szerint a folytatásban egy román és egy kazah első osztályú együttes lesz a Hoverla edzőpartnere.
Az ungváriakhoz kapcsolódik a hír, miszerint a Hoverlával szerződésben álló Szerhij Kuznyecov, az azonos nevű korábbi ferencvárosi védő fia az elmúlt hetekben magyar klubokkal tárgyalt. Az egyeztetések azonban egyelőre nem vezettek eredményre, így az egykori válogatott játékos tavasszal várhatóan marad az Ungvári Hoverlánál.
A 32 esztendős, egykor a Ferencvárosban nevelkedett Szerhij Kuznyecov ősszel kevés lehetőséget kapott a kárpátaljai együttesben, ezért télen szeretett volna visszatérni Magyarországra – többek között a Debrecennel is tárgyalt.
,,Most már visszatértem a Hoverlához, itt vagyok a csapat törökországi edzőtáborában. Mivel nyárig ideköt a szerződésem, fél évig valószínűleg itt is maradok”– nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a csatár, aki azonban továbbra sem mondott le róla, hogy visszatér a magyarországi NB I.-be.
,,A testvérem és a szüleim is Budapesten laknak, én is szeretnék visszatérni. Már csak azért is, mert Magyarországon a serdülő bajnokságtól kezdve minden korosztályban voltam már bajnok, de a felnőttek között az NB I.-ben még nem. Télen több klubtól is érdeklődtek irántam, s bár egyezség végül nem született, a nyáron változhat a helyzet” – fogalmazott Kuznyecov.

(felvégi)