Már igényelhető a biometrikus útlevél Beregszászban

2015. február 19., 20:21

Beregszász és a beregszászi járás lakosai már benyújthatják a biometrikus útlevelek igényléséhez szükséges dokumentumokat.

Ezt Vaszil Huszak Ukrajnai Állami Migrációs Szolgálata helyi osztályának vezetője jelentette ki

Szólt arról is, hogy jelenleg három helyiségben folyik az új útlevelek kiállításával kapcsolatos munka. Az elsőben és a másodikban a város és a járás lakosaitól, illetve a külföldi országokból érkezett menekültektől szedik be а szükséges dokumentumokat, a harmadikban pedig az elkészült biometrikus útleveleket adják ki.  500 ezer hrivnyába került egy helyiség szükséges eszközökkel való felszerelése. Az új útleveleket 20 munkanap alatt kaphatják az igénylők, s az 518 hrivnyába kerül, illetve 15 hrivnyát kell fizetni a banki szolgáltatásokért.

Sürgősségi eljárás keretében 10 munkanap alatt készülnek el az útlevelek, de ebben az esetben az említett összeg mellett még 340 hrivnya pótdíjat számítanak fel. Az igénylőknek  vinniük kell magukkal régi útlevelüket, személyi igazolványukat, illetve az adószámukról szóló igazolás eredetijét. A biometrikus útlevél érvényességi ideje10 év. Egyelőre közel 30 percig tart egy-egy kérelmező esetében a procedúra, mivel a szakembereknek is el kell sajátítaniuk az új eszközök kezelését.

(zakarpattya.net.ua/VV)