Otthoni vereséggel kezdett a Hoverla

Labdarúgás

2015. március 3., 16:36 , 738. szám

A tavaszi idénynyitónak számító 15. forduló párharcai közül egyetlen vendéggyőzelem született. Az Ungváron lejátszott alsóházi rangadón a Metalurg Zaporizzsja korai gólt szerezve győzte le végül a Hoverlát.

A kárpátaljai megyeszékhelyen néhány száz néző volt kíváncsi az év első tétmérkőzésére, amelyen egy esetleges hazai siker esetén a Hoverla pontszámban beérte volna a tabellán előtte lévő Metalurg Zaporizzsját.
A télen érkező új játékosok közül Vjacseszlav Groznij vezetőedző Koroteckijt, Fedorivot és Grisint is a kezdőbe jelölte. A 25. percben éppen az egyikük, Koroteckij került (negatív) főszerepbe, amikor is a büntetőterületen belül buktatta Lepát. A büntetőt Liszickij értékesítette. A folytatásban fölénybe kerültek a hazaiak, Mjakusko révén lehetőségük is volt a gólszerzésre, de vagy az irányzékkal volt baj, vagy Sztarcev kapus védett. Végül maradt az 1-0 arányú vendégsiker, ami az ungvári klub 130. élvonalbeli veresége volt egyben.
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az ungváriak trénere, Vjacseszlav Groznij meggyötört arccal nyilatkozott, szerinte az ellenfél egyetlen helyzetből tudott nyerni, és játékosai legalább döntetlent érdemeltek volna.
Az alsóházi csapatok közül a Kárpáti Lviv és a sereghajtó Illicsivec is vendégként szerzett pontot, míg a tabella első három helyezettje gond nélkül gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot.
Eredmények: Ungvári Hoverla–Metalurg Zaporizzsja 0-1, Csornomorec Odessza–Illicsivec Mariupol 0-0, Zorja Luhanszk–Olimpik Donyeck 5-1, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 3-0, Dnyipro–Voliny Luck 5-0, Metalurg Donyeck–Kárpáti Lviv 1-1, Dinamo Kijev–Metaliszt Harkiv 3-0.
A bajnoki tabellát a Dinamo Kijev vezeti 39 ponttal a 34 pontos Sahtar Donyeck, valamint a 31 ponttal harmadik Dnyipro előtt. Az alsóházban a 9 ponttal továbbra is 12. Ungvári Hoverla immáron 6 pontnyi lemaradásba van az előtte álló Metalurg Zaporizzsjától. A 13. Kárpátinak 5, a sereghajtó Illicsivec Mariupolnak 4 pontja van.
Az ungváriak a 16. fordulóban, március 8-án a Vorszkla Poltava vendégei lesznek.

(tamási)