Új elnöke lett a KRISZ-nek

2015. március 3., 17:01 , 738. szám

Megújult a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) vezetősége. Február 28-án tartotta éves közgyűlését a KRISZ. Az idei gyűlés is áhítattal kezdődött, majd a több mint 10 éve eleinte csak alelnökként, majd később elnökként tevékenykedő Szanyi György borzsovai lelkipásztor bejelentette lemondását. A lelkipásztor leköszönését azzal indokolta, hogy ideje átadni a stafétát az újabb lendülettel rendelkező szolgálók számára. A közgyűlésen jelen volt a KRE püspöke, Zán Fábián Sándor, aki szerint a legfontosabb cél, hogy bizonyos irányvonalakat, tevékenységeket újragondoljanak, megerősítsenek a szervezet életében annak további működése érdekében. A közgyűlésen az egykori elnök utódjaként helyettesét, Sipos Józsefet, a tiszaújlaki református gyülekezet lelkipásztorát jelölték az elnöki poszt betöltésére, a jelenlévők egyhangúlag mellette szavaztak. A KRISZ alelnökének pedig Pataki Gábort választották.
A KRISZ új elnöke lapunknak nyilatkozott terveiről: „A KRISZ-ben a céljaimat úgy állítottam össze, hogy ismertem a KRISZ múltját, és a jövőben ugyanazokat a dolgokat szeretném továbbvinni, amelyeket az előző elnök rám hagyott, kijavítva a hibákat. Szeretnék nagyobb súlyt fektetni a kommunikációra, valamint szeretném, ha az alkalmaink nem maradnának el ezen az éven. Nagyon nehéz időket élünk, de örülnénk, ha nem hatna ez ki az alkalmainkra. Szeretnénk a szervezetiséget is megerősíteni, erősíteni a kapcsolatot a tagokkal.”
A KRISZ új elnöke szerint nagy felelősséggel jár az itthon maradt fiatalokkal való foglalkozás, akik nem tudnak az itteni nehéz körülményekből elszabadulni. Számukra a gyülekezetekkel közösen kell megtalálni az utat, lelkileg támogatva őket.

grace