Segélykoncert a kárpátaljai magyarokért

2015. március 8., 09:32

Budafok-Tétény önkormányzata felhívásban fordult a XXII. kerület lakosságához, valamint a Budafok-Tétényben működő civil szervezetekhez, egyházi közösségekhez, vállalkozásokhoz, hogy pénzfelajánlásaikkal segítsék a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatását.

A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, száz darab támogatójegy felajánlásával. A jegyek a március 7-én a Klauzál Gábor Művelődési Központban 19 órakor kezdődő koncertjükre szólnak . A jegyeket a helyszínen lehet majd átvenni, az adományként felajánlott összegekért. Az előadáson Copland Fanfare for a Common Man és Puccini Krizantémok című műve, Crusell Klarinétversenyének részlete és Lutoslawski Concertója hangzik el. A koncerten közreműködik Rajnai Csaba klarinétművész, vezényel Jan Jakub Bokun.

A rendezvény kapcsán Karsay Ferenc polgármester az mno.hunak elmondta: a XXII. kerületben hagyomány a katasztrófa sújtotta területek megsegítése és a határon túli magyarok támogatása. Hasonló adományt juttattak el például Szarajevóba is a nagy árvíz idején. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta, hogy Budafok-Tétény egymillió forintot ajánljon fel a kárpátaljai magyarok megsegítésére, ezzel élére állva egy összefogásnak. A mostani akcióban nagy segítséget nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek székhelye nemrég Budafokra költözött. Az összegyűjtött pénzből a szervezet vásárolja majd meg Ukrajnában a szükséges élelmiszereket a gyermekek számára.

 (hirszemle.net/VV)