A friss erősítések sem segítettek a Hoverlán

Labdarúgás

2015. március 10., 16:00 , 739. szám

A 16. fordulóban is folytatódott az Ungvári Hoverla vesszőfutása az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: Vjacseszlav Groznij együttese Poltavában szenvedett sima vereséget.

A szombati meccs előtti napokban az ungvári klub két Dinamo Kijev-játékossal is erősödött. A többi, kárpátaljai légióhoz hasonlóan, a kapus, Makszim Koval, és a nigériai középpályás, Aruna is csak kölcsönben került Ungvárrra, de a Hoverla trénere máris bizalmat szavazott nekik Poltavában.
Fél óra elteltével mégsem ők, hanem egy harmadik kijevi kölcsönjátékos, Ljuljka került a figyelem középpontjába, aki egy beadásba olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda saját kapujába került. Ez volt a most folyó bajnokságban Ljuljka második öngólja…
Fordulás után sem volt esély a pontszerzésre, sőt negyedórával a vége előtt Gromov biztosította be a hazai győzelmet.
Mivel a közvetlen vetélytársak közül a bajnokságban eddig nyeretlen Illicsivec megszerezte első győzelmét, az ungváriak helyzete egyre több nyugtalanságra ad okot.
Az éllovasok közül a Dinamo Kijev a 94. percben szerzett találattal csikarta ki a győzelmet az Olimpik Donyeck ellen, míg a Sahtar Donyeck ugyancsak a ráadáspercekben kapott góllal játszott döntetlent a második félidőben 10 emberrel küzdő Metaliszt Harkivval szemben. A Dnyipro, ha nehezen is, de győzni tudott Lembergben.
Eredmények: Vorszkla Poltava–Ungvári Hoverla 2-0, Illicsivec Mariupol–Zorja Luhanszk 2-1, Metaliszt Harkiv–Sahtar Donyeck 2-2, Metalurh Zaporizzsja–Metalurh Donyeck 0-1, Voliny Luck–Csornomorec Odessza 1-1, Olimpik Donyeck–Dinamo Kijev 0-1, Kárpáti Lviv–Dnyipro 0-1.
A tabellát a Dinamo Kijev vezeti fölényes magabiztossággal, 42 ponttal. A második Sahtarnak 35, a harmadik Dnyiprónak 34 pontja van.
Alul a 9 ponttal 12. Ungvári Hoverla 2 ponttal előzi meg az utolsó helyről eggyel előrébb lépett Illicsivecet, míg sereghajtó a Kárpáti 5 ponttal.
A hét végén sorra kerülő 17. fordulóban az Ungvári Hoverla a Metaliszt Harkivot látja vendégül.

(tamási)