Ismeretlenek felrobbantottak egy vasúti hidat Luhanszk megyében

2015. március 10., 22:15

Az eset Orihove nagyközség közelében történt – jelentette az UNIAN hírügynökség.

 Az ismeretlen elkövetők a hídtól két kilométerre a sínpályát is felrobbantották – közölte sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, a terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának szóvivője.

Tájékoztatása szerint az eset miatt a szóban forgó vonalon szünetel a forgalom.

A szóvivő azt is elmondta, az FSZB, az orosz titkosszolgálat különleges osztagai érkeztek Oroszországból Luhanszk és Donyeck megye megszállt területeire, hogy tisztogatást hajtsanak végre a fegyveresek között.

„A Kremlbeli »kurátorok« eligazítást tartanak és gyakorlatoztatják a zsoldosokat, felkészítve őket a harci cselekmények folytatására – mondta. – Ugyanakkor a fegyveresek megtagadják a moszkvai vezetés utasításainak végrehajtását. Ezért, operatív információk szerint, Donyeck megye megszállt területére az FSZB jelentős számú munkatársa utazott ki »tisztogatásokat« végezni a »DNR« (Donyecki Népköztársaság – a ford.) törvénytelen fegyveres alakulatainak nem engedelmeskedő fegyveresek soraiban”.

Rámutatott, hasonló helyzet figyelhető meg Luhanszk megye megszállt részén. „Az »LNR« (Luhanszki Népköztársaság – a ford.) törvénytelen fegyveres alakulatainak orosz »kurátorai« tárgyalásokat folytattak az Antracitot felügyelő »kozákbanditák« vezérével, hogy meggyőzzék őt, lépjen be az »LNR Népi Milíciája« bandita szerveződésbe” – közölte Andrij Liszenko. 

(unian.ua/Kárpátalja)