Szól a fülemüle! – I. Kárpátaljai népzenei és néptánc-tehetségkutató

2015. március 17., 17:28 , 740. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2015 tavaszán népzene- és néptáncvetélkedőt hirdet Szól a fülemüle! néven Kárpátalján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A 7 és 14 év közötti hagyományápoló zenekarok, néptáncosok versenyére bárki nevezhet legkésőbb 2015. április 15-ig. Nevezni az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységhez kötődő produkcióval lehet.
A verseny elődöntői több helyszínen április végétől május közepéig zajlanak. Ezekről kategóriánként egy-egy induló juthat tovább a döntőbe. Az elődöntők az Alapítvány 8 tehetségközpontjában kerülnek megrendezésre (Ungvár, Nagydobrony, Bátyú, Munkács, Beregszász, Mezővári, Tiszaújlak, Aknaszlatina).
A verseny célja, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népzene és néptánc csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.
A versenyre nevezhet bármilyen alapfokú művészeti iskola, együttes, egyesület csoportja, szólistája, de egyénileg is lehet nevezni.
Kategóriák:
Népzene – kategóriában hangszeres szólista, és hangszeregyüttesek/zenekarok formációban lehet jelentkezni.
1. Hangszeres szólisták:
2. Zenekarok/ hangszeregyüttesek
Néptánc – ebben a kategóriában szóló és csoportos formációban lehet indulni.
1. Szólótánc/ egyéni fiú, táncospárok (fiú-lány)
2. Néptáncegyüttesek
A versenyre a pályázók 2015. április 15. éjfélig jelentkezhetnek a www.genius-ja.uz.ua oldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével. A jelentkezési lapokat kérjük, juttassák el a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz.
A jelentkezéssel kapcsolatban további információ kérhető az agora@kmf.uz.ua e-mail címen és a 241-2-43-43 (156-os mellék) telefonszámon.
A verseny szakmai vezetője: Váradi Enikő
Az elődöntőből továbbjutó összesen 20 produkció előadói a döntőt megelőzően kétnapos előkészítő táborban vesznek majd részt. A döntő 2015. május 31. vasárnap kerül megrendezésre a Beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban.
Figyelem! Jelen felhívás a teljes pályázati kiírásnak csak kivonata. Kérjük, hogy csak a teljes kiírás ismeretében pályázzanak, amely elérhető a www.genius-ja.uz.ua oldalon.