Nemzeti est Bátyúban

2015. március 24., 09:59

1848. március 15-ére, nemzeti történelmünk legjelesebb, legszentebb napjára emlékeztünk a Bátyúi Középiskolában az ünnep előestéjén. A dicsőséges magyar forradalom és szabadságharc kezdetére, a márciusi ifjak halhatatlan tettére, az általuk megfogalmazott 12 pontra, a szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszavára.

Az ünnepi műsort a Himnusz elhangzása után Szántó Edit, a KMKSZ Bátyúi Alapszervezetének elnök asszonya nyitotta meg. Ezután az Újbátyúi–Bátyúi Református Vegyes Kar lélekemelő énekei hangzottak el Ember Orsolya vezényletével. A Bátyúi Középiskola 6. osztályos diákjai Piros, fehér, zöld címmel verses-zenés irodalmi összeállítással emlékeztek a forradalom eseményeire, nagy alakjaira. Az Együtt Nyugdíjasklub Kossuth-nótákkal idézte meg a dicső történelmi napokat. A hálás közönség velük együtt énekelt.

A magyarság legszentebb ünnepén nem maradhattak távol a Bátyúi Művészeti Iskola diákjai és tanárai sem, akik felemelő játékukkal szórakoztatták az egybegyűlteket. Méltó befejezésként az iskola gyermekkórusa lépett fel Ember Orsolya irányításával.

Ezen az ünnepen jó volt megélni magyarságunkat. Minden magyarok márciusi ünnepének szellemisége mindnyájunkat megérintett.

Séra Viktória,

a Bátyúi Középiskola magyartanára