Pótköltségvetést fogadtak el Nagyszőlősön

2015. március 24., 18:12 , 741. szám

Március 24-én került sor a Nagyszőlősi Járási Tanács soros ülésére. Az ülés munkájában részt vett Ivan Baloga, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsának képviselője, Petei Judit, a Nagyszőlősi Állami Közigazgatási Hivatal ideiglenesen megbízott elnöke, a jogvédő szervek és más helyi közigazgatási szervek vezetői, valamint a járás településeinek polgármesterei.

A tanácsülésen egyebek mellett elfogadták a járás 2015-ös évi költségvetésének módosítását, melynek értelmében, többek között előirányoztak 765 ezer hrivnyát a szőlősgyulai, 112 ezret pedig a verbőci óvoda építésére, 500 ezer hrivnyát a salánki óvoda bővítésére, 535 ezer hrivnyát a tiszaújlaki, 50 ezer hrivnyát a péterfalvai, 100 ezer hrivnyát a fertősalmási és 50 ezer hrivnyát a salánki orvosi rendelő felújítására. A járási tanács költségvetéséből további 400 ezer hrivnyát irányoztak elő a Salánki Középiskola szennyvízelvezető csatornarendszerének a felújítására, a Nevetlenfalui Középiskolának 900 ezer hrivnyát a fűtési rendszer javítására és 200 ezret ablakcserére, a Péterfalvai Középiskolának 500 ezret ablakcserére, a Szőlősgyulai Általános Iskolának 350 ezer hrivnyát az alap megerősítésére, a Nagypaládi Középiskola pedig 100 ezret kap majd padlócserére.
A tanácstagok határozatot hoztak egy állami tulajdonban lévő, Csongova (Borzsavszke) határában található 15 hektáros terület járási kommunális tulajdonba vételéről szemétfeldolgozó komplexum építése céljából. Jóváhagyták a nemrég létrehozott oktatási-nevelési komplexumok igazgatóinak kinevezését, közöttük Dobsa Arankáét, aki a Tiszakeresztúri I–II. fokozatú Általános Iskola és a tiszakeresztúri óvoda összevonásával létrehozott új intézményt vezeti ezentúl.
Barta József, a KMKSZ-frakció vezetője ismertette a járási tanács ideiglenesen létrehozott bizottságának a jelentését az iskolákban június hónapban működő nappali táborokról. Az ideiglenesen létrehozott bizottság konkrét javaslatokat is tett azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene megváltoztatni a gyerekek gyógyításáért és pihentetéséért végzett munkát ahhoz, hogy az ésszerű és hatékony legyen.
Ivan Baloga parlamenti képviselő főként a rendkívül rossz állapotban lévő ugocsai utak javításának lehetőségeiről beszélt.

B.ZS.