A Beregszászi Városi Tanács jóváhagyta a földrészlegek átadását a terrorellenes műveletben résztvevők tulajdonába

2015. április 1., 20:43

Március 31-én plenáris ülést tartott a Beregszászi Városi Tanács. A képviselők 71 kérdést vitattak meg.

Elsőként a képviselői beadványokat tekintették át. Mikola Jakimec például a város rendezésével kapcsolatos kérdéseket tette szóvá. A képviselő rámutatott, hogy nagyon aggasztó a város ökológiai helyzete. A legnagyobb problémát a Vérke folyóba vezetett szennyvíz okozza, illetve az, hogy a város lakói közül sokan nem akarnak szerződést kötni a szemét elszállítására vonatkozóan.

Barta Márta, Jánosi polgármestere, a területükön épülő hulladék-feldolgozó építésének menetéről tájékoztatta a megjelenteket. Ez a projekt az EU pénzügyi támogatásával valósul meg. A település vezetője elmondta, hogy a beruházás első ütemének ez év augusztus 1-jéig kell elkészülnie. Eddig 8,3 millió hrivnyát használtak már fel. Ennek nyomán 900 méternyi aszfaltozott utat építettek, magasfeszültségű vezetéket építettek ki, felépült a csarnok fémszerkezete, illetve maga a csarnok, beszerezték a válogatósorhoz szükséges berendezéseket. Barta Márta rámutatott, hogy a projekt feltételei szerint előirányzott 29 ezer euróból 26 ezret már folyósított a városi tanács. Emellett a Jánosi Községi Tanácsnak 30 ezer, a járási tanácsnak pedig 32 ezer euróval kell hozzájárulnia a projekt megvalósításához.  

Andrisin Olga a 2015. évi városi büdzsé módosításáról tájékoztatott. A pénzügyi főosztály vezetőjének elmondása szerint az idén 6 149 987 hrivnyával kell növelni a költségvetés bevételeit.

A földkérdések között a képviselők jóváhagyták a földrészlegek átadását a terrorellenes műveletben résztvevők tulajdonába a Tyurikov Oleh és a Popovics Roland utcákban.

Emellett döntés született a városi tanács Geolog nevű kommunális vállalatának létrehozásáról, amely a vízellátás, illetve a szennyvízelvezetés kérdéseivel foglalkozik majd a Geológus sugárúton.

A városatyák támogatták azt is, hogy Bereg Video néven létrehozzák a városi tanács egy másik kommunális vállalatát. Ennek nyomán 25 térfigyelő kamerát telepítenek a városban, aminek köszönhetően gyorsabban fel lehet deríteni a bűncselekmények elkövetőit. Jelenleg már van 12 kamera, amit Beregszász testvértelepülése, Ferencváros adományozott a városnak. A Bereg Video Alapszabályának megvitatására a következő tanácsülésen kerül sor.

(beregszasz.com.ua/VV)