Nagybégány idegenben harcolta ki a továbbjutást

Labdarúgás

2015. április 15., 08:27 , 744. szám

A Kárpátalja nevet viselő megyei labdarúgókupában lejátszották a negyeddöntők visszavágóit.

A papírformának megfelelően alakult a továbbjutás a Déda–Huszti Obolony párharcban, ahol a beregszászi járási együttes az idegenbeli kétgólos siker után hazai pályán 3-0-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél, így összességében 5-0-val jutott az elődöntőbe.
Nem sok hiányzott a bravúrhoz Nagyszőlősnek, amely az Ungváron elszenvedett 3-0-s vereséget követően hazai környezetben 3-1-re győzte le a megyeszékhelyi csapatot. Az idegenben elért egyetlen találat azonban az ungváriak továbbjutását jelentette.
Az otthoni gól nélküli döntetlen után a munkácsi járásbeli Boboviscsén (Borhalom) harcolta ki a legjobb négy közé kerülést a végső győzelemre is esélyes Nagybégány. A megyei bajnokság nyugati csoportjának legutóbbi győztese vendégként 3-1-re tudott győzni, így a folytatásban a fináléért játszhat.
Hatalmas csatában dőlt el a továbbjutás a Vilhivci (Irhóc)–FC Polena párharcban. Az idegenbeli 1-0-s győzelmet követően az irhóciak hazai pályán 2-2-re végeztek esélyesebb ellenfelükkel szemben, így meglepetésre ők folytathatják a sorozatot.

(felvégi)