Hat bírót függesztettek fel a legfőbb ügyész kezdeményezésére

2015. április 17., 21:33

A Legfelsőbb Bírói Minősítő Bizottság helyt adott Viktor Psonka beadványának, melyben Ukrajna legfőbb ügyésze hat megvesztegetéssel és nem jogszerű ítéletekkel gyanúsított bíró felfüggesztését kérte – közölte a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

A legfőbb ügyészség sajtószolgálatának közleménye szerint két umanyi városi és járási (Cserkaszi megye), illetve egy-egy berdicsevi városi és járási (Zsitomir megye), Kijev megyei obuhovi járási és vinnicai városi bírát megvesztegetéssel gyanúsítanak, míg a kijevi szolomenszki kerületi bírónak azt róják fel, hogy jogtalan ítéletet hozott a gépjárműabroncsokat szállító Majdan-aktivisták letartóztatásának ügyében.

A Dzerkalo Tizsnya emlékeztet, hogy korábban a kijevi Pecserszki kerületi bíróság két elhíresült bírájával szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el és elektromos karkötő viselésére kötelezte őket. Egy további társuk úgy maradhatott szabadlábon, hogy nem kötelezték az elektromos karkötő viselésére. Valamennyiüket felfüggesztették hivatalukból.

(zn.ua/Kárpátalja)