Veszélyessé vált a Szinevéri-hágó

2015. április 23., 19:58

Kárpátalján több ezer ember veszélyezteti életét, miközben nap mint nap hajt át a Szinevéri-hágó balesetveszélyes útjain. Ez a helyzet lassan már 3 éve tart: 2012 óta kezdett az út egy része leomlani. Azóta sem javították meg ezt az útszakaszt, de ez nem az egyetlen probléma a hágón. Idén már a védőfalakról is elkezdtek betondarabok hullani az útszakaszra. A betonfalakat utoljára 50 éve javították, de mostanra a hatalmas repedések miatt már nem bírják a hegyek súlyát.

Ha az egész útszakasz leomlik, vagy a megrepedt védőfalak miatt ráomlik a hegy, közel 10 ezer ember lesz elzárva a világtól az Ökörmezői járásban. Ezen kívül el lesznek zárva a turisztikai látványosságokhoz vezető utak is.

Az útszakasz megjavítására kétmillió hrivnya szükséges. Ezen az éven a kárpátaljai útjavítók 67 millió hrivnyát kaptak a költségvetésből, viszont ezeket más útszakaszokra kell, hogy felhasználják. Így, ha ebből a 67 millió hrivnyából kettőt a szinevéri szakasz megjavítására szánnak, megvádolják őket a kiutalt pénzösszeggel való visszaéléssel.

(goloskarpat.info/VV)