A szeparatisták az éjjel nehézfegyverekből lőtték a kormányerőket

2015. május 2., 18:07

Az UNIAN hírügynökség a terrorellenes művelet (ATO) sajtóközpontjának a Facebookon megjelent közleménye alapján arról számolt be, hogy az „orosz-terrorista csapatok” május elsején 18 óra és éjfél között 32 alkalommal sértették meg a tűzszüneti megállapodást, többek között egy fegyveres összecsapásra is sor került.

A fegyveres provokációk során a szeparatisták hét alkalommal vetettek be 120 milliméteres aknavetőket, kétszer pedig 122 milliméteres ágyút, ami a minszki megállapodás megsértésének minősül. Nehéztüzérségi támadás érte az ATO-ban résztvevő kormányerők állásait Avgyijivka, Opitne, Piszki, Trehizbenka és Sirokine térségében. Ezen kívül a szakadárok nyolc alkalommal hajtottak végre tüzérségi támadást 82 milliméteres aknavetőkből.

A fegyveres összetűzésre Piszkitől nem messze került sor, valamivel 22 óra után. A jelentés szerint az ukrán megerősített állás személyi állománya kézifegyverei tüzével visszaverte a támadókat.

A jelzett időszakban a kormányerők egységei Donyeck megye területén nyolc alkalommal rögzítették az ellenség pilóta nélküli felderítőgépeinek átrepülését – közölte az ATO sajtóközpontja.

(unian.ua/Kárpátalja)