Az idei szezont kihagyja Csundák Annamária

Téli sportok

2015. május 6., 08:36 , 747. szám

Igazoltan marad távol az idei szezontól kétszeres olimpikonunk, Csundák Annamária, aki a 2015-ös évet teljesen a családalapításnak szenteli.

A 2010-es vancouveri és 2014-es szocsi téli olimpián is részt vett kárpátaljai hódeszkásunknak (snowboard) az idén januárba bekötötték a fejét, hamarosan pedig már anyaságra készül. Annamária lapunknak elmondta, a kislányuk érkezését július közepére várják férjével, Oleggel, jelenleg teljes gőzzel az anyaságra való felkészüléssel telnek mindennapjaik. Mindemellett a Lembergi Nemzeti Egyetem testnevelési karának aspiranturáját végzi.
Annamária valahol tudatosan tervezte ezeket az életében fontos eseményeket erre az időszakra, hiszen 2015-ben sem világbajnokságot, sem olimpiát nem rendeznek a sportágában. A jelek szerint azonban nem fog sok időt eltölteni ,,tétlenséggel”, hiszen a tervei között szerepel, hogy már a jövő év januárjában elkezdi a felkészülést az új idényre, illetve a 2018-as koreai olimpiára, ahová – elmondása szerint – mindenképpen szeretne kijutni.
Egyelőre azonban, érthetően, minden idejét a babavárás tölti ki, amiben ungvári otthonában férje mellett természetesen édesanyja, Marina is segítségére van.
A magunk részéről természetesen a legjobbakat és egészséges babát kívánunk Annamáriának, aztán pedig várjuk vissza a versenypályára.

(tamási)