Már az ezüstéremért is meg kell harcolnia a Kárpátinak

Kézilabda

2015. május 6., 08:38 , 747. szám

Az utolsó halvány esélyt sem tudta megragadni a címvédést illetően az utóbbi három év női kézilabdabajnoka. Sőt, a minden bizonnyal trónfosztó Halicsanka Lviv elleni idénybeli harmadik vereséget követően az Ungvári Kárpáti még az ezüstéremért folytatott harcban is lépéshátrányba került.

A kárpátaljai megyeszékhelyen múlt héten lebonyolított bajnoki körmérkőzéses forduló első játéknapján a házigazdák 48-24-re verték a Hmelnicsanka Hmelnickijt, majd 38-19 arányban bizonyultak jobbnak az Ekonom-Universzitet Ternopil gárdájánál. Ezt követte a másik ternopili együttes, a Peduniverszitet Energo elleni 37-24-es siker, bár ennek a találkozónak igazából azért volt hírértéke, mivel a Kárpáti kispadján immáron nem Valerij Vojnalovics, hanem ismét a korábbi sikeredző, Borisz Petrovszkij foglalt helyet (az időközben az ukrán felnőtt válogatott szövetségi kapitányi tisztjét is betöltő trénerrel történő interjúnkat a következő számunkban közöljük – a szerk.).
Az utolsó játéknapon következett aztán a mostanra nemcsak mumussá váló, de egyre inkább legyőzhetetlenebbnek tűnő Halicsanka Lviv, amely 14-12-es első játékrészt követően 29-25-re – a mostani bajnokságban immáron harmadszor – győzte le a címvédőt.
A másik ágon, a Dnyiprjanka Herszon minden ellenfelét legyőzve a bajnoki tabella 2. helyére lépett előre.
Egy körmérkőzéses fordulóval a bajnokság vége előtt a 24 meccsből hibátlan Halicsanka 48 ponttal gyakorlatilag hűtheti a pezsgőt. A 42 ponttal második Dnyiprjanka egy találkozóval többet játszott a 40 pontos Kárpátinál, ráadásul, az utolsó fordulóban – az ungváriakkal ellentétben – még megmérkőznek a lembergiekkel.

(tamási)