Második munkahely szülési szabadság idejére?

2015. május 6., 09:08 , 747. szám

„Szülési szabadságon vagyok, s felajánlottak számomra egy igen jó munkát. Mitévő legyek a munkakönyvemmel: vegyem ki az előző munkahelyemről, megszakítva ezzel a szabadságot, vagy vegyek egy másik munkakönyvet, s azzal álljak munkába? Az is érdekelne, hogy kifizetik-e nekem ebben az esetben a gyermek születése esetén járó támogatást?”

– Mindenekelőtt szögezzük le: a munkajog nem tiltja, hogy ön saját elhatározásából otthagyja eddigi munkahelyét – akár szabadsága idején is (a Munkatörvénykönyv csupán a munkaadó tulajdonosnak vagy megbízottjának tiltja a szabadságát töltő munkavállaló elbocsátását). Elbocsátása napján ki kell, hogy adják önnek a munkakönyvét, amellyel azután elhelyezkedhet új munkahelyén.
Ugyanakkor a jogszabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy a munkavállaló egyidőben két vagy több munkakönyvvel rendelkezzék, azaz nem nyithat újabb munkakönyvet, hogy azzal egy másik vállalatnál, szervezetnél vagy intézménynél helyezkedjék el.
Viszont nem tiltja törvény, hogy másodállást vállaljon. A munkaügyi, a szociális és az igazságügyi minisztériumok által jóváhagyott A dolgozók munkakönyvének vezetésére vonatkozó utasítások (№ 58, 1993. 07. 29.) 1.1-es pontja értelmében a másodállásban foglalkoztatott dolgozók munkakönyvét csak a főállásnak minősülő munkahelyén vezetik, a másodállásban végzett munkáról csak a munkavállaló kívánságára történik abba bejegyzés.
Ami a gyermek születése esetén járó támogatást illeti, melyről Ukrajna törvénye a gyermekes családok állami támogatásáról 3. fejezete rendelkezik, a támogatás mértéke nem függ (se nem nő, se nem csökken) attól, hogy a jogosult otthagyja munkahelyét, esetleg munkahelyet vált vagy másodállást vállal. Ugyanígy a kormány által jóváhagyott (№ 1751, 2001. 12. 27.) A gyermekes családok állami támogatása megítélésének és folyósításának rendje szintén nem tartalmaz jogi következményeket a tárgyalt esetre, ami logikus is, hiszen a gyermekszületési támogatás valójában egyszeri kifizetésnek minősül, csupán a folyósítása történik több szakaszban.

hk