Sahtar-gólparádé Ungváron

Labdarúgás

2015. május 13., 08:47 , 748. szám

A korábban négy fordulón keresztül veretlen Ungvári Hoverla zsinórban harmadik meccsét vesztette el az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így az utolsó fordulókra még a nem is oly régen biztosnak tűnő bennmaradás is veszélybe kerülhet.

A legutóbb a fővárosi Dinamo Kijevtől hat gólt kapó ungváriak hálóját most a listavezetőt üldöző Sahtar Donyeck tömte ki alaposan a kárpátaljai megyeszékhelyen, igaz, ezúttal legalább a Hoverla is megcibálta az oroszlán bajszát.

Már a találkozó elején rosszat lehetett sejteni, hiszen a vendégek Hladkij duplájával, illetve Koszta találatával már bő negyedóra elteltével háromgólos előnyre tettek szert. Szerencsére a donyecki sztárcsapat ekkor leállt a góltermeléssel, ráadásul Hlebasz révén még szünet előtt sikerült kozmetikázni az eredményen.

Fordulás után alig kilenc perc alatt csoda történt: kiegyenlített a Hoverla! Előbb Hlebasz duplázott, majd Mjakusko vette be Pjatov kapuját. Ezután újabb 9 percig örülhettünk csak a 3-3-as eredménynek, hiszen Rakickij, majd Adriano találataival már 5-3-ra ment a Sahtar. A hajrára teljesen kész lett az erejével a hazai csapat, Sztepanenko és Teisera is betalált, kialakítván ezzel a 7-3-as vendégsikert jelentő végeredményt.

A listavezető Dinamo Kijev a jelek szerint tartja hatgólos formáját, Szerhij Rebrov csapata most a Metalurg Donyecket verte ilyen arányban. Amennyiben a főváro­siak következő bajnokijukon nem kapnak ki, úgy biztosan elsőséget ünnepelhetnek.

A 27. forduló eredményei: Ungvári Hoverla–Sahtar Donyeck 3-7, Metalurg Donyeck–Dinamo Kijev 0-6, Dnyipro–Zorja Luhanszk 0-2, Vorszkla Poltava–Olimpik Donyeck 3-1, Metalurg Zaporizzsja–Illicsivec Mariupol 2-0, Kárpáti Lviv–Csornomorec Odessza 2-0, Metaliszt Harkiv–Voliny Luck 3-3.

A tabellát a Dinamo vezeti 59 ponttal az 52 pontos Sahtar és 50 pontos Dnyipro előtt.

Három fordulóval a vége előtt a 17 ponttal 12. Ungvári Hoverla előnye 4 pontra csökkent a 13. Kárpáti Lviv előtt.

A május 17-én rendezendő 24. fordulóban Vjacseszlav Groznij csapata a 8. helyen álló Voliny Luck vendégeként lép pályára.

(tamási)