Sima ungvári siker a kupadöntőben

Labdarúgás

2015. május 13., 08:56 , 748. szám

A fináléig bravúros skalpokat vevő Déda nem tudta megnehezíteni az FC Ungvár dolgát a megyei labdarúgó-kupa vasárnapi, beregszászi döntőjében, így az idén a kárpátaljai megyeszékhelyre került a díszes trófea.

A Vérke-parti városban a Barátság stadionban igazi kupahangulat, jó idő és sok néző fogadta a csapatokat. Már az első játékrészben is a Mihajlo Ivanicja vezette ungvári együttes dominált, aminek eredményeként Bandurovics a 32. percben megszerezte a vezetést.

A szünetben ünnepélyes események következtek, a beregszászi futball egykori kiválóságait részesítették oklevélben és díjazásban. Mihajlo Lanyo, parlamenti képviselő, az Ukrán Labdarúgó-szövetség elnökhelyettese, valamint Ivan Duran, a Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke köszöntötte a badalói Szalai Imrét , a mezővári Varga Andrást, a nagyberegi Géczi Tihamért, a zápszonyi Dávid Zoltánt és több egykori kiválóságot.

A második játékrészben egy csere végleg eldöntötte a kupa sorsát. A Szkunzjak helyett pályára lépő Jurij Toma előbb az 50. percben szerzett gólt, majd pár perc múlva büntetőből alakította háromgólosra az ungvári előnyt. Az ifjú tehetségként számon tartott Tomát a kárpátaljai futball egyik nagy ígéretének tartják, a játékára már az Ungvári Hoverla is felfigyelt.

A mérkőzés végül 3-0-s ungvári sikerrel ért véget, a döntő végén a győztesek boldogan fogadták a gratulációkat

(jéel)