Családi nap Palágykomorócon

2015. május 20., 08:31 , 749. szám

Első alkalommal rendeztek családi napot Palágykomorócon. Május 17-én a helyi és környékbeli falvakból érkező családok igen változatos és sokszínű programon vehettek részt. A rendezvény a Palágykomoróci Kultúrház területén zajlott.

A családi nap elején Illár József helyi polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Andrejcsák-Tóth Anetta, a KMKSZ Palágykomoróci Alapszervezetének elnöke, járási képviselő mondott beszédet, aki hangsúlyozta, hogy a család az élet központja és az örökkévaló boldogság kulcsa. Szkoropádszky Péter helyi görögkatolikus paróchus áldást kért a megjelent családokra, majd Illár Viktória, a rendezvény szervezője, a Palágykomoróci Kultúrház igazgatója ismertette a programot.

A palágykomoróci óvoda és az általános iskola növendékei színvonalas műsorral kedveskedtek az idelátogatók számára, majd a helyi Örökzöld Nyugdíjasklub kórusának műsorával folytatódott az előadás. A koncertek után a családok különböző ügyességi vetélkedőkön vehettek részt. A nyertesek jegyeket kaptak, amelyeket beválthattak értékes ajándékokra vagy felhasználhatták trambulinozásra, fodrászatra, arcfestésre.

A palágykomoróci egészségügyi rendelő munkatársai is jelen voltak, akiktől a gyermekek megtanulhatták, hogyan kell helyesen fogat mosni, valamint az idősebbek megmérethették vérnyomásukat.

A helyi tehetségek kiállítását is megtekinthették az idelátogatók: Kisszelmencről Szakács Roland, Palágykomorócról pedig  Kiss Tímea és Danicskó Márk rajzaiban gyönyörködhettek az érdeklődők. A nap zárásaként táncházra került sor, amely során a Csipkés együttes húzta a talpalávalót.

A rendezvény célja az volt, hogy a családokat közelebb hozzák egymáshoz – mondta Illár Viktória, a program főszervezője.

A nap támogatói a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a Dorcas Segélyszervezet, a helyi egyházközségek, Béres Ágnes hitoktató, valamint a Palágykomoróci Polgármesteri Hivatal voltak.

Váradi Enikő