Kárpátaljai Napok Brüsszelben

2015. május 27., 21:05

Brüsszeli Kárpátaljai Napok címmel szervez rendezvénysorozatot az Európai Unió fővárosában Bocskor Andrea kárpátaljai származású európai parlamenti képviselő, a Balassi Intézet és a brüsszeli magyar nagykövetség kulturális szolgálata május 27-28-án.

A rendezvénysorozat keretében, melyre a kárpátaljai magyar érdekvédelmi és szakmai szervezetek vezetői is meghívást kaptak, szerdán Kárpátalja kincsei címmel kiállítás nyílt a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület, valamint a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága alkotóinak festményeiből. A tárlaton Erfán Ferenc, Magyar László, dr. Kopriva Attila, Réti János, Kalitics Erika, Temető István, Lakatos Szergej alkotásai mellett láthatóak lesznek id. Hidi Endre nagydobronyi keramikus munkái és a híres beregi szőtteseket is megcsodálhatja a közönség. A kiállítás megnyitóját követően fellép a Kokas Banda. Népzenészeink és néptáncosaink bemutatkozását kárpátaljai ételek és borok bemutatója kíséri.

Csütörtökön a Brüsszeli Kárpátaljai Napok keretében a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház zenés-verses előadását tekintheti meg a brüsszeli közönség Gál Natália és Kacsur András beregszászi színművészek előadásában.

(ntk)