Kárpátalja iskoláit segíti egy miskolci könyvtár

2015. június 2., 17:26

Könyveket ajánl fel kárpátaljai iskoláknak és más intézményeknek a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, amely hív mindenkit, társuljon könyvheti kezdeményezésükhöz, vigyék el a miskolci Erzsébet térre június 3. és 6. között saját könyvfelajánlásukat, vagy vegyenek könyvet a helyszínen!

A pénz- és könyvadományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a Beregszászi járásba – tudatta a könyvtár az MTI-vel.

Az év minden időszakában érkeznek határon túli művészek a könyvtárba, és szinte minden alkalommal vendégei az Ünnepi Könyvhét rendezvényeinek is, most azonban változott a helyzet, ezért a könyvtár küldi a könyvünnep adományait a nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyaroknak – közölte Prókai Margit igazgató.

A tájékoztatás szerint a könyvtár szoros kapcsolatban áll a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi irodalmi, művészeti élet képviselőivel, ezért is természetes, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek.

Az igazgató közölte: adománygyűjtő akciójukat a könyvhétre időzítik, de ezt az is indokolja, hogy erre az időszakra esik június 4., a nemzeti összetartozás napja.

Az adományok gyűjtésében a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete segíti a könyvtárat, a miskolci Erzsébet téri „könyvtéren” folyamatosan jelen lesznek a segélyszervezet önkéntesei, akik fogadják a pénz- és könyvadományokat, és ők is juttatják majd el a Beregszászi járásba.

A könyvadományok között elsősorban szépirodalmi művekre, érvényes tartalmú kézikönyvekre számít a könyvtár.

(MTI/Kárpátalja)