Negyven katonai teherautót fedezett fel az EBESZ Donyeckben

2015. június 9., 18:08

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) drónja, azaz pilóta nélküli repülő szerkezete 40 katonai teherautót fedezett fel Donyeck Petrovszki kerületében – közölte az EBESZ ukrajnai megfigyelő missziójának jelentése alapján az Ukrajinszka Pravda.

Ezenkívül az európai megfigyelők rögzítették a tűzszünet megsértését a donyecki repülőtér közelében. Június 6–7. folyamán az EBESZ legalább 111 tüzérségi lövegtől, aknavetőtől és kézi lőfegyvertől származó robbanást észlelt.

A szeparatisták által ellenőrzött Harcizkban a megfigyelők észrevettek egy vasúti szerelvényt, amely nyolc üres s két rönkfával megpakolt vagonból állt. Az EBESZ-nél felhívták a figyelmet arra, hogy ezt a fajta faanyagot a harci állások megerősítésére használják.

A jelentésben említés történik arról is, hogy biztonsági megfontolásokból az EBESZ-misszió nem végez megfigyelési tevékenységet Sirokino térségében. Azonban június 6-án azonosítottak két aknavetőállást lakóépületek közelében a DNR („Donyecki Népköztársaság” – a szerk.) által ellenőrzött területen.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)