Gyermeknap Palágykomorócon

2015. június 10., 09:46 , 752. szám

Június 7-én a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezetének (KMKSZ UKSZ) támogatásával a Palágykomoróci KMKSZ-alapszervezet második alkalommal rendezett gyermeknapot.

Az ünnepséget Andrejcsák-Tóth Anetta, a helyi KMKSZ-alapszervezet elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a jelenlévőket, és megköszönte a Szövetség támogatását.

Balogh Lívia, a KMKSZ UKSZ elnöke elmondta, hogy az idei éven hat gyermeknap került megrendezésre az Ungvári járásban a helyi KMKSZ-alapszervezetek aktivitásának köszönhetően. Az elnök asszony kiemelte, hogy fontos dolog a gyermekekkel foglalkozni, amint mondta: „Aki a gyermekkel foglalkozik, az a jövővel foglalkozik.”

Illár József, Palágykomoróc és Kisszelmenc polgármestere kiemelte, hogy a gyerekek jövőjében van a magyarság, ezért fontos, hogy nagy figyelmet fordítsunk rájuk.

A rendezvény elején a Szivárvány játszótéren átadásra került a felújított hinta, melyet szintén a KMKSZ UKSZ támogatásával állított helyre Béres Róbert. Ezt követően elkezdődhetett az önfeledt játék és szórakozás. Palágykomoróc kicsiny falva megtelt a gyermeki szív legtisztább hangjaival. A rendezvényre közel 150 gyerek látogatott el. A gyermeknapon lehetőség volt arcfestésre Munkácsi Tímea és Lívia közreműködésével, így egy napig bárki kedvenc állata „bőrébe” bújhatott. Nagy sikert aratott a kicsinyek körében Kovács Lívia ungvári bohóc előadása. A nap folyamán a kisgejőci önkéntes tűzoltók bemutatóval várták az érdeklődőket. A piros masina igen kedveltté vált, mindenki bele akart ülni. Az önkéntes tűzoltók bemutatták, hogy vészhelyzetben hogyan oltják a tüzet, hogyan használják a tömlőt, és milyen messzire tudnak „ellőni” vele.

Sütő Marika és csapata Csapról érkezett, és különböző kézműves-foglalkozásokkal kedveskedett a gyerekeknek. Az Italia Snack and Pizza jóvoltából ingyen jégkása várta a rendezvényre látogatókat. Akik megéheztek, azoknak a helyi KMKSZ-alapszervezet hot doggal kedveskedett.

Nothelfer Gyula felajánlásával a kicsinyek egész nap kedvükre ugrálhattak a trambulinon, amit senki sem akart kihagyni.

A KMKSZ Palágykomoróci Alapszervezete mindenkinek köszönetét fejezi ki, aki egy kicsivel is hozzájárult a gyermeknap létrejöttéhez és sikeréhez.

Váradi Enikő