Olvasói levél

2015. június 10., 09:36 , 752. szám

A közelmúltban (május 27-én) vendégeket köszönthettünk a Guti Általános Iskolában. Nagy örömmel fogadtuk a Nyíregyházáról és Budapestről hozzánk érkezőket, akik nem jöttek üres kézzel. Adományt hoztak iskolánknak és könyvtárunknak. Dr.Vraukóné Lukács Ilona, a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány (KAMIKA) képviselőjének szervezésében ez alkalommal is számos értékes könyvet, közel száz DVD-t (kötelező irodalom, ifjúsági és mesefilmek) és a Szeifried Zoltán kisvárdai grafikusművész által adományozott, a magyar irodalom klasszikusait ábrázoló grafikai sorozatából vehettünk át arcképeket.

A könyvadományok mellé a felső tagozatosok egy rendhagyó történelemórán is részt vehettek A holló a napba száll címmel Gáspár Ferenc író és segítői jóvoltából.

A kis alsósok sem maradtak játék és zene nélkül, egy zenés tavaszköszöntő műsor keretében ügyeskedhettek a közreműködőkkel együtt, Bálint Pál (gitár) és Vraukóné Lukács Ilona tartottak zenés, játékos foglalkozást. Szebbnél szebb megzenésített magyar gyermekverseket hallhattunk, tanulhattunk és énekelhettünk együtt. A diákok és tanáraik is nagyon örültek a rendhagyó órának és a sok ajándéknak, amelyeket a gyerekek ügyességi játékokon nyerhettek és vihettek haza.

Köszönetet mondunk dr. Vraukóné Lukács Ilonának a szervezésért, igen sokat tett és dolgozott azért, hogy létrejöjjön ez az alkalom! Köszönet a szponzoroknak és azoknak az embereknek, akik iskolánknak adományozták a sok értékes és szép könyvet. Jó tudni, hogy vannak emberek, akik nem feledkeznek meg arról, hogy a határon túl is élnek magyarok, és sajnálatos módon csak így juthatnak magyar könyvekhez.

Isten áldását kívánjuk további munkájukra.

Tisztelettel és köszönettel:

a Guti Általános Iskola könyvtárosa, igazgatósága, tantestülete és diákjai