Eljárás a nem teljesített mozgósítási megrendelés miatt

2015. június 15., 18:53

Eljárást indult egy Zsitomir megyei vállalatvezető ellen, mert nem adott át tehergépkocsikat a katonaságnak – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A hír szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a rendőrség munkatársai állapították meg, hogy a szóban forgó vezető nem teljesítette az állami mozgósítási megrendelést, a vállalatnak ugyanis a jogszabályok értelmében gépjárműveket kellett volna a hadsereg rendelkezésére bocsátani a „terrorellenes művelet” céljaira.

A tehergépkocsik kiutalására vonatkozó igénylést a hadkiegészítő parancsnokság munkatársai még 2014 júliusában kézbesítették a vállalatvezetőnek. A vezérigazgató a mozgósítási megrendelés alóli kibújás végett hamis igazolást nyújtott be, melynek értelmében az ukrán katonaság által igényelt járművek nem üzemképesek – közölte az SZBU-ra hivatkozva az Ukrajinszka Pravda.

Az SZBU vizsgálata megállapította, hogy az igénylés átvételének pillanatában a gépkocsik üzemképesek voltak, és használták azokat a termelésben.

A vállalat vezérigazgatóját tájékoztatták arról, hogy Ukrajna Büntetőtörvénykönyve 366. paragrafusának 1. részébe ütköző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. A vizsgálat anyagát a rendvédelmi szervek továbbították a bíróságnak.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)