Évadzáró gálaest a Szabadkai Népszínházban

2015. június 17., 10:19 , 753. szám

Vasárnap este tartotta meg évadzáró gálaestjét a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Az esten kiosztották az évad színészeinek járó díjakat. A műsor keretében a társulat 50. alkalommal játszotta a Tapasztalt asszony című előadást. A darab után a színészek dalban búcsúztak a hullámvölgyekkel teli 2014/2015-ös évadtól és a közönségtől.

Az idei évadban négy bemutató született: Az ügynök halála, Mindszenty – Szeretlek, Faust, Nyolc nő és Bolondok tánca. A szakmai zsűri – Pressburger Csaba újságíró, Lénárd Róbert rendező, drámaíró és Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődési ügyekkel megbízott tanácsosa – ezen előadások megtekintése után hozta meg döntését. A testület a legjobb női főszerepért járó díjat G. Erdélyi Herminának ítélte oda a Nyolc nőben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszerepért járó díjat pedig Mezei Zoltán kapta a Bolondok táncában Iván Habarovics kormányzó megformálásáért. A legjobb női epizódszerepért járó elismerést Pámer Csilla (Mindszenty – Szeretlek, Faust) érdemelte ki, a legjobb férfi epizódszerepért pedig Szőke Attilát (Az ügynök halála, valamint Bolondok tánca) jutalmazta a háromtagú zsűri.

A közönség szavazatai alapján az évad színésze Csernik Árpád, színésznője pedig G. Erdélyi Hermina lett, aki az esten így két elismeréssel is gazdagodott.

(Huszka Lilla, Vajma.hu/Kárpátalja)