Sislóci gyereknap

2015. június 24., 09:27 , 754. szám

Három szomszédos település, Sislóc, Botfalva és Ugtarnóc KMKSZ-alapszervezetei az említett települések római katolikus, görögkatolikus és református gyülekezeteivel közösen szerveztek gyereknapot a Sislóci Dobó István Középiskola udvarán, ahol ezúttal sokkal több gyerek volt, mint tavaly. Az idén már harmadszor megszervezett rendezvény meghívott vendége volt Czikó Anita ungvári magyar konzul.

A gyerekek nagyon élvezték a róluk szóló napot, voltak ügyességi versenyek Kuvik János testnevelő tanár vezetésével, volt ugrálóvár, lehetett pónilovon lovagolni. Sütő Marika néni irányításával kukoricacsuhéból készítettek ajándéktárgyakat. A helyi középiskola rajztanára, Bilcsik Róbert és Nógrádi Tímea nehezen győzték a gyerekek rohamát, annyira népszerű volt az arc- és testfestés. Lehetett továbbá körmöcskézni, szappanbuborékot fújni. Nagy siker volt – akárcsak tavaly – Kovács Lívia bohóc műsora, aki sok-sok jelmezt is hozott magával, amelyeket fel lehetett próbálni, és ezáltal veszélyesnek tűnő vadállattá vagy keresztes lovaggá is át lehetett változni.

Szinte mindenki kíváncsi volt az ungvári tűzoltók bemutatójára, akik megmutatták a gyerekeknek, hogyan kell tüzet oltani. Sokan még a sisakot is a fejükre tehették, és beülhettek a tűzoltóautóba is.

A gyerekek, ha megéheztek, a szervezők jóvoltából ehettek palacsintát és fagyit. A Dorcas segélyszervezetnek köszönhetően pedig játékokat is kaptak ajándékba.

Végül négy órától egészen este hétig a Csipkés együttes tartott nagysikerű táncházat.

dózsa