ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

2015. július 1., 09:45 , 755. szám

A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2015/2016-os tanévre.

Pályázhat minden olyan ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt áll és megfelel a pályázati kiírás további feltételeinek.

A meghirdetett ösztöndíjas keretszám a 2015/2016-os tanévben 20 fő + további 2 fő Kárpátokon túli szórványkeret.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az előző év gyakorlatával szemben a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésére benyújtott pályázatok értékelése a pályázók középiskolai és érettségi eredményeinek figyelembevételével történik, azaz a pályázati eljárásban nem kerül sor felvételi vizsgára.

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2015. július 20. közép-európai idő szerint 15.00 óra.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázat benyújtásával kapcsolatban hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázatokat 1 példányban személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány,

Agora Információs Központ

Cím: Beregszász, Kossuth tér 6., Pf. 33.

Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével (mely elérhető a www.martonaron.hu, www.balassi-intezet.hu és a www.genius-ja.uz.ua honlapokon, valamint a Beregszászi Agora Információs Központban), a kötelezően csatolandó és csatolható mellékletek benyújtásával lehet.

Az Értékelő Bizottság a Beregszászi Agora Információs Központhoz határidő után beérkezett, illetve a formailag hibás, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

Figyelem! Jelen felhívás a pályázati kiírásnak csak rövid kivonata. Kérjük, hogy csak a teljes kiírás ismeretében nyújtsák be a pályázatot!