Olvasótábor – nem csak könyvmolyoknak

2015. július 17., 17:24

Idén is megnyitja kapuit a Keresztyén Balázs Olvasótábor Beregszászban. A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közös szervezésében megvalósuló programnak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Kölcsey Ferenc Szakkollégium ad otthont augusztus 10. és 15. között.

Idén az ínyencségek köré összpontosul a figyelem: evés-ivás, dínomdánom az irodalomban és a művészetekben. Étkek s italok, ízek, színek, érzékek lesznek a főszerepben.

Az olvasótábor elsődleges célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasáskultúra és a szövegértés fejlesztése, az önművelés, a dramatizálás, melyekre a kötetlen beszélgetések, műveltségi vetélkedők, kreativitást fejlesztő játékok adnak lehetőséget. Mindezt játékos, szórakoztató formában biztosítják a helyi és anyaországi előadóink.

Iskolásoktól felnőttekig várják az érdeklődők jelentkezését a szervezo@kmf.uz.ua e-mail címen vagy a következő telefonszámon: +380-31-41-4-29-68/148-as mellék.

A tábor egy főre jutó önköltségi hozzájárulása: 100 hrivnya.

Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 3.

Orvosi igazolás kötelező.

(karpatalja.ma/VV)