Kárpátalján nincs szükség terrorellenes műveletre

2015. július 20., 08:03

Nincs szükség terrorellenes művelet végrehajtására Kárpátalján, mert a megyében jelenleg nincs terrorveszély – jelentette ki Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószóvivője szombaton a 112.ua kijevi tévécsatornának nyilatkozva.

A szóvivő úgy fogalmazott, pénteken sok ukrán sajtó elferdítve közölte az SZBU terrorellenes központja vezetőjének szavait arról, hogy a szolgálat felkészült arra, hogy szükség esetén terrorellenes műveletbe kezdjenek Kárpátalján. Szerinte a sajtó ezt úgy tálalta, hogy megkezdődött a művelet.

Kifejtette, hogy jelenleg nincs szó terrorellenes műveletről Kárpátalján. Július 11. óta felkutatással kapcsolatos műveleti intézkedések folynak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy felfegyverzett emberek ne futkározhassanak az erdőkben. Hangsúlyozta, hogy a terrorellenes művelet végrehajtásához terrorveszély kell, de jelenleg nem látnak terrorveszélyt. Ha ilyen felmerül, akkor az SZBU készen fog állni a művelet elkezdésére a helyzettől függően Munkácson vagy Kárpátalja egész területén – tette hozzá.

(hir6.hu/mukachevo.net/VV)