Bravúros döntetlennel kezdett a Hoverla

Labdarúgás

2015. július 22., 09:56 , 758. szám

A szezonkezdetet jelentő nyitóforduló legnagyobb meglepetését okozta az Ungvári Hoverla labdarúgócsapata azzal, hogy a Premier Ligában vasárnap hazai környezetben 1-1-es döntetlent ért el a bajnoki bronzérmes és Európa-liga döntős Dnyipro ellenében.

Vjacseszlav Groznij vezetőedző még néhány nappal a bajnoki nyitómeccs előtt sem titkolta, hogy fogalma sincs arról, kikből válogatja majd össze kezdőcsapatát, hiszen az ungvári együttesből egy csapatra való játékos távozott. Végül aztán a kezdő 11-ben nem kevesebb mint 10 olyan játékos is helyet kapott, akik a Dinamo Kijevnél váltak ,,feleslegessé”, így kölcsönbe Ungvárra kerültek. A kísérleti csapat ennek ellenére remekül helytállt, sőt, a gól nélküli első félidőt követően az 57. percben Hoblenko átadása után Gemega a vezetést is megszerezte a hazaiak számára. A legutóbbi szezon legjobb edzőjének választott Miron Markevics által irányított Dnyipro csak a 79. minutumban tudott egyenlíteni, amikor Lucskevics beívelése egyedül találta a kapu előtt a csereként beállt Bezuszt, aki végül fejjel vette be az egyébként nagyszerűen védő Rugyko kapus hálóját.

A hátralévő időben a Dnyipro ugyan fölényben játszott, de nem tudott igazi gólhelyzetet kialakítani a Hoverla kapuja előtt.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Groznij mester csapatát dicsérte az önfeláldozó játékért, a Markevics helyett érkezett másodedző, Olekszandr Ivanov pedig arról beszélt, hogy számítottak rá, hogy nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen Ungváron egyik csapatnak sem könnyű nyerni.

A nyitómeccsen az Európa-ligában induló Zorja Luhanszk valósággal kiütötte a Metalurg Zaporizzsját, a címvédő Dinamo Kijev nehezen nyert az újonc Sztal Dnyiprozerzsinszk vendégeként, a Sahtar Donyeck pedig Lvivben Theichera duplájával verte a másik újoncot, az FK Olekszandriját.

Eredmények: Ungvári Hoverla – Dnyipro 1-1, Metalurg Zaporizzsja – Zorja Luhanszk 0-6, Sahtar Donyeck – Olekszandrija 2-0, Sztal Dnyiprozerzsinszk – Dinamo Kijev 1-2, Olimpik Donyeck – Csornomorec Odessza 2-2, Vorszkla Poltava – Voliny Luck 1-1, Metaliszt Harkiv – Kárpáti Lviv 2-0.

A július 25-én, szombaton rendezendő 2. fordulóban a Hoverla a Vorszkla Poltavát látja vendégül.

(tamási)