Elkezdte a Kárpáti

Kézilabda

2015. július 22., 09:53 , 758. szám

A múlt héten elkezdte a felkészülést az új szezonra a háromszoros ukrán bajnok, legutóbb ezüstérmes Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata.

A régi-új edző, a válogatottat is irányító Borisz Petrovszkij vezetőedző az első edzések után lapunknak elmondta, hogy hamar le tudta szűrni, hogy kik azok a játékosok, akik a nyári pihenő alatt sem álltak le az edzésekkel, illetve kik voltak úgymond lustábbak, hiszen a fizikai formát igazoló tesztek hűen tükrözték a lányok edzettségi állapotát. A tesztek mellett orvosi vizsgálaton is átestek a lányok, ami után napi két edzéssel próbálják formába hozni magukat.

Ami a játékosállományt illeti, van egy rossz, és egy jó hír a csapaton belül. Az előző szezon egyik legjobbját, Irina Kompaniecet nemsokára műteni kell, elhúzódó vállbántalmain csak sebészeti beavatkozás tud segíteni, felépülése várhatóan fél évet is igénybe vehet. Van viszont egy nagy visszatérő, a gólerős Darina Kot személyében, aki éppen egy műtét után lehet ismét hasznos tagja a csapatnak.

A tervek szerint még néhány napig Ungváron készül a csapat, majd – a szokásos forgatókönyv szerint – a Kárpátokban, Truszkavecen folytatódik az erőgyűjtés a várhatóan szeptemberben kezdődő bajnoki rajtra.

A Kárpáti a bajnokság mellett megpróbál még két fronton is helytállni, hiszen a tervek szerint újra indul az Ukrán Kupa küzdelemsorozata, mellette pedig a nemzetközi porondon, nevezetesen a Challenge Kupában is érdekelt lesz a kárpátaljai együttes.

(felvégi)