18 vámost hallgattak ki Magyarországon a cigarettacsempészéssel összefüggésben

2015. augusztus 1., 09:53

A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 18 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként a záhonyi cigarettacsempészéssel összefüggésben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a főügyészség 25 helyszínen tartott házkutatást, majd 18 pénzügyőrt és 3 civil személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

A főügyészség felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek közreműködésével 21 személyt fogtak el. Az elfogott személyeket az ügyészség őrizetbe vette. Az előzetes letartóztatásról később döntenek.

A TEK a honlapján videót is megosztott a pénzügyőrök elfogásáról, a nem mindennapi felvételen egyenruhások motoznak egyenruhásokat.

A nyomozás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették az Ukrajnából Magyarországra dohányárut csempésző személyeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett személyek gépkocsijában elrejtett ukrán eredetű dohányárut.

(origo.hu/VV)