Titkos találkozót tartottak az ukrán oligarchák

2015. augusztus 5., 18:43

Titkos találkozót tartottak az ukrán oligarchák, amelyen arra keresték a választ, miként gyakorolhatnak befolyást a hatalomra. Az Ukrajinszka Pravda azt írja, erről Szerhij Lescsenko, a Petro Porosenko Blokkja (BPP) párt képviselője számolt be blogjában.

A honatya információi szerint a találkozóra augusztus 1-jén került sor a kijevi Hyatt Szállóban. Úgy tudja, a hotelben jelen volt Rinat Ahmetov, Szerhij Taruta, Viktor Pincsuk, Vaszil Hmelnickij, Jurij Koszjuk.

„A résztvevők némelyike kifejezetten a találkozó miatt szakította meg pihenését, más részük viszont nem ért ide, mint például Konsztantin Zsevago, akit megbízottja képviselt. Ott volt Jevhen Utkin képviselője. Valerij Horoskovszkij telefonon tartotta a kapcsolatot a találkozó egyik kezdeményezőjével” – írta Lescsenko.

„A források beszámolói szerint mindenki egyetértett azzal az értékeléssel, hogy „az országban valami nem úgy megy” – tette hozzá a képviselő.

A vita központi kérdése az volt, „hogyan reagáljanak arra, ami történik”.

„Egy részük új párt létrehozását kezdeményezte az egybegyűltek érdekeinek képviseletére. Ennek az elképzelésnek a támogatói között említik Tarutát” – írta a honatya.

Állítása szerint más megjelentek, köztük Pincsuk és Hmelnickij egy „erős Vállalkozói Egyesülés” létrehozása mellett foglaltak állást, hogy nyomást gyakoroljanak a hatalomra.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)