Ellenállásba ütközik a regionális vámhivatalok vezetőinek cseréje

2015. augusztus 10., 15:53

A vámhatóságok reformjának végrehajtásáért, a vámhivatalok személyi állományának cseréjéért felelős Állami Költségvetési Szolgálat (DFSZ) helyben jelentős ellenállást tapasztal e folyamattal szemben. Erről Roman Naszirov, a DFSZ vezetője beszélt kijevi sajtótájékoztatóján, melyről az UNIAN hírügynökség számol be.

„Leváltottuk a kárpátaljai, az odesszai és más vámhivatalok vezetését. A vámhivatalok többségének vezetését lecseréltük. Egyes helyekre állandó irányítókat neveztünk ki, máshová megbízott vezetőket. De látjuk a válaszreakciót. Az emberek cseréjének folyamata rendkívül nehéz. Némelyik megyében komoly válaszreakciót tapasztalunk” – hangoztatta Naszirov.

Az UNIAN emlékeztet, hogy júniusban Arszenyij Jacenyuk kormányfő megbízta az Állami Költségvetési Szolgálat május 5-én kinevezett új vezetését, hogy váltsa le a DFSZ valamennyi regionális szervezetének irányítóit. Július közepén a DFSZ leváltotta az ukrán vámszolgálat vezetésének 60 százalékát. Emellett a DFSZ elindított egy új elektronikus személyzet-felvételi rendszert, amely lehetővé teszi az elkövetkező néhány évben a vámszolgálat személyi állományának jelentős megújítását.

(unian.ua/Kárpátalja)