Porosenko felfüggesztette két járási adminisztráció vezetőjét az ellenük folyó vizsgálat idejére

2015. augusztus 13., 10:22

Petro Porosenko elnök felfüggesztette tisztéből Mikola Szuprunt, a Csernyihiv megyei bobrovicai járási állami adminisztráció és Olekszandr Bohunenkót, a Herszon megyei Hola Prisztany-i járási állami adminisztráció vezetőjét az ellenük törvénytelen haszonszerzés miatt indított vizsgálat idejére – közölte az államfő sajtószolgálatára hivatkozva az Ukrajinszka Pravda.

„A legfőbb ügyészség aktív korrupcióellenes tevékenysége alátámasztja egyértelmű álláspontunkat: nincsenek és nem is lehetnek érinthetetlenek a hatalomban” – jelentette ki az elnök.

Tájékoztatták az államfőt a legfőbb ügyészség (HPU) műveletének állásáról, aki elismeréssel szólt a HPU legfőbb nyomozati részlegének korrupcióellenes tevékenységéről.

Porosenko ismételten hangoztatta a korrupcióellenes küzdelem fontosságát az államhatalmi szervekben.

Korábban az Ukrajinszka Pravda közölte, hogy a GPU büntetőügyi eljárási igazgatási főosztálya a Belügyminisztérium korrupcióellenes hivatalának operatív munkatársaival együttműködésben augusztus 12-én őrizetbe vette Herszon megye egyik járási állami adminisztrációjának vezetőjét és a közvetítőt 130 ezer dollár törvénytelen haszon átvételének gyanúja miatt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)