Harkivban is pontot szerzett a Hoverla

Labdarúgás

2015. augusztus 19., 08:59 , 762. szám

Az 5. forduló mérkőzéseit rendezték a hét végén az ukrán Premjer Ligában, és megint bravúros módon szerzett pontot az Ungvári Hoverla. A kárpátaljai együttes a Metaliszt Harkiv otthonában ért el értékes döntetlent.

Pedig a vendégek számára nem voltak túl kellemes előzményei a találkozónak, hiszen Vjacseszlav Groznij, az ungváriak mestere még az elutazás előtt azzal az ultimátummal vágott neki a harkivi útnak, hogy a mérkőzést követően addig nem tér vissza Ungvárra, amíg a klub vezetősége nem kezdi el törleszteni a játékosok és edzők felé fennálló, alkalmanként 13-14 hónapot kitevő fizetéshátralékot… A tréner elmondta, hogy a vasárnapi találkozót követően Kijevben marad mindaddig, amíg nem kezdik el a törlesztéseket.

A kinti mérkőzésnek még az adott külön pikantériát, hogy a Metaliszt jelenlegi trénerének, Olekszandr Szevidovnak még ugyancsak korábbról adósa a Hoverla az Ungváron eltöltött időszakért.

Jó félórányi eseménytelen játékot követően, az első játékrész vége felé felpörögtek az események. Előbb Jagodinszkisz a 38. percben, egy perccel utána pedig Hlebasz szerzett gólt az ungváriak részéről. A pillanatok alatt kétgólos hátrányba került házigazdák még szünet előtt szépíteni tudtak: Rudika csökkentette egygólosra a hátrányt.

Fordulás után a harkiviak sokáig nem találták a kulcsot a fegyelmezetten, jól záróan működő ungvári védelem irányába, végül percekkel a vége előtt Rizsuknak sikerült az egyenlítés.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Vjacseszlav Groznij mester, amellett, hogy ismét dicsérte csapatát a bravúros pontszerzésért, elmondta, hogy nem változtatja meg korábbi döntését, és a fővárosba utazik, ahol addig tartózkodik majd, amíg a klub vezetősége el nem kezdi a bérhátralékok kifizetését. Mindeközben a tréner edzői stábja visszatér a csapattal együtt Ungvárra.

A forduló rangadóján a Dnyip­ro nem kis meglepetésre kétgólos győzelmet ért el a Sah­tar vendégeként Lvivben. Továbbra sincs győzelme az otthon vereséget szenvedő Csornomorecnek.

Eredmények: Metaliszt Harkiv–Ungvári Hoverla 2-2, Sahtar Donyeck–Dnyipro 0-2, Metalurg Zaporizzsja–Vorszkla Poltava 1-1, Olimpik Donyeck–FK Olekszandrija 1-0, Dinamo Kijev–Kárpáti Lviv 3-0, Sztal Dnyiprodzerzsinszk–Voliny Luck 1-2, Csornomorec Odessza–Zorja Luhanszk 0-2.

Öt fordulót követően máris megugrott a mezőnytől a 15 ponttal vezető Dinamo Kijev. A Zorjának és a Sahtarnak egyformán 10 pontja van.

Az Ungvári Hoverla 4 pontjával a 10. helyen áll.

A hét végén kupafordulót rendeznek. A Hoverla augusztus 22-én a másodosztályú Heliosz Harkiv otthonában lép pályára. A bajnokság 6. fordulóját augusztus 29-én rendezik, ekkor az újonc Sztal Dnyiprodzerzsinszk érkezik Ungvárra.

(tamási)