Kirándulás a Kárpátokba

Olvasói levél

2015. augusztus 26., 10:28 , 763. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Csetfalvai Alapszervezete augusztus 16-án honismereti kirándulást szervezett a sokak által jól ismert Szolyvai Emlékparkba, a Vereckei-hágóra és a közkedvelt kirándulóhelynek számító Sipot-vízeséshez.

Az indulást követően a 44 fős csapat  megérkezett a szovjet megtorlás és a sztálini terror áldozatainak emléket állító parkba, ahol Tar Attila és Kósa Sándor koszorút helyezett el az elhurcoltak neveit tartalmazó márványtáblán, megemlékezvén a gyűjtőtábor áldozatairól.

A kirándulás következő helyszínére érve a lenyűgöző természeti szépségen túl a honfoglalási emlékmű megtekintésének élményével gazdagodott a csapat. A Vereckei-hágó festői szépsége azokat is megihlette, akik már nem először látogattak el e nevezetes helyre. A Himnuszt közösen énekelve vettünk búcsút a helytől.

A sűrű program ellenére jutott idő a vásárlásra, emlékeket őrző fotók készítésére Fülöp Ferenc közreműködésével és nem utolsósorban az élmények megosztására.

A délután további része sem telt eseménytelenül. Utunk a Sipot-vízesés felé folytatódott, ahol  lehetőség nyílt a 14 méter magasból aláhulló víztömeg által nyújtott természeti csoda megtekintésére, ami sokak számára feledhetetlen élménynek bizonyult.

A nagy hőség sem okozott gondot, a jó hangulat, a társaság és a kirándulás által szerzett rengeteg élmény mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy feledtesse a hétköznapok szürkeségét, s nem utolsósorban maradandó élményként legyen jelen minden résztvevő emlékében.

Bízunk abban, hogy a jövőben is sor kerül majd ehhez hasonló kirándulásokra, megteremtve a lehetőségét annak, hogy minél többen megismerhessék a magyarság nevével szorosan összekapcsolódó történelmi helyeket  a csodás Kárpátokban.

t.m.