Ötödször ikszelt a Hoverla

2015. szeptember 2., 08:35 , 764. szám

Ha valaki az eléggé zűrzavaros idénykezdet előtt azt mondta volna, hogy a Premjer Liga 6. fordulóját követően mindössze egyetlen vereséggel áll majd a szinte  napokkal a rajt előtt összeverbuvált Ungvári Hoverla, azt alighanem látatlanban aláírták volna a kárpátaljai együttes háza táján. A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy emellett az egyetlen vereség mellett az ungvári együttes mérlegsorában csupa döntetlen szerepel.

A hét végén lebonyolított hatodik játéknapon az újonc Sztal Dnyiprodzerzsinszk ellen sem sikerült hazai környezetben megszakítani a nyeretlenségi szériát. Az ungvári Avangard stadionban szombat kora délután sorra került mérkőzésen a hivatalos statisztikában szereplő mindössze 506 néző jelenléte mellett már csak a kánikulai 38 fokos hőség volt lehangolóbb.

A kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, a mérkőzés képe alapján igazából egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet.

A forduló rangadóján az Európa-ligából most kiesett Zorja Luhanszk Zaporizzsjában látta vendégül a BL-főtáblán ellenfeleit nemrég megkapott Dinamo Kijevet, és ezen a találkozón sem született gól. A 90 percet a néhány kihagyott helyzet mellett csak a játékvezető által kiosztott összesen kilenc sárga lap színesítette. A címvédő fővárosiaknak ez volt az első pontvesztésük a most folyó bajnokságban.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Sztal Dnyipro­dzerzsinszk 0-0, Sahtar Donyeck–Metalurh Zaporizzsja 2-0, Vorszkla Poltava–Metaliszt Harkiv 1-0, Voliny Luck–Olimpik Donyeck 1-0, FK Olekszandrija–Csornomorec Odessza 0-0, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 0-0, Dnyipro–Kárpáti Lviv 2-0.

A bajnoki tabellát a Dinamo Kijev vezeti 16 ponttal a 13 pontos Sahtar Donyeck előtt. A Zorjának, a Dnyiprónak és a Volinynak egyformán 11 pontja van.

Az 5 pontjával a 10. helyen álló Ungvári Hoverla – a válogatott Eb-selejtezői miatt most két hét szünet következik a pontvadászatban – a szeptember 12-én sorra kerülő 7. fordulóban az Olimpik Donyeck vendégeként lép pályára

(tamási)