Futballtorna Tiszaásványban

2015. szeptember 9., 10:21 , 765. szám

Ernest Hemingway vallotta: „A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”

Ezt az elvet szem előtt tartva a KMKSZ Tiszaásványi Alapszervezete a tavalyi évhez hasonlóan az idén is kispályás labdarúgótornát szervezett a község utcáinak csapatai között. A testi felüdülés mellett az volt a cél, hogy a rendezvény közösségformáló erővel hasson.

Az eseményre szeptember 6-án került sor a falu futballpályáján, amelyre négy csapat nevezett.

A tornát Orbán István, a helyi alapszervezet elnöke nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban jelentkeztek résztvevők. Ismertette a lebonyolítás rendjét, a szabályokat, s reményét fejezte ki, hogy jövőre is folytatódik ez a hagyomány. Ezt követően mindenkinek jó szórakozást kívánt.

A mérkőzések 2x15 percesek voltak, s körmérkőzéses rendszerben zajlottak, azaz minden csapat megmérkőzött egymással. A kora estébe nyúlt torna első helyét végül az Arany János utca csapata hódította el. A résztvevőket Orbán István az alapszervezet nevében emléklappal ajándékozta meg. A tornát követően a szervezők gulyásra hívták a megjelenteket.

A torna megvalósulását a KMKSZ Tiszaásványi Alapszervezete, Breza Erzsébet, Breza György és Furda Mihály vállalkozók támogatták.

Ferkó Csaba