Jótékonysági süteményvásár Kárpátalja megsegítésére

2015. szeptember 13., 18:26

A Fidelitas helyi cukrászdák felajánlásai nyomán jótékonysági süteményvásárt rendezett a budapesti Szent István téren. Az eseményen 270 ezer forintnyi adomány jött össze.

Jótékonysági süteményvásárt rendezett tegnap, szombaton, a Fidelitas a fővárosi Szent István téren – áll a szervezet közleményében. Június óta gyűjtenek a kárpátaljai gyerekek javára, a mostani eseményen több mint 270 ezer forint gyűlt össze, így összességében az adományok meghaladják az egymillió forintot. A szombati jótékonysági akciót helyi cukrászdák és éttermek (az Auguszt Cukrászda​, a Contrast Bar, az István Cukrászda​, a Mini Bar Budapest, a Pataki Cukrászda​, az Első Pesti Rétesház Kávéház és Étterem​, a Szalai Cukrászda​, a Trattoria Pomo D'oro​ és a Viking Kft.​) felajánlásai tették lehetővé, az esemény házigazdája a Fidelitas belvárosi csoportja volt. A következő hetekben és hónapokban hasonló akciókat szerveznek az ország több nagyvárosában is.

Emellett továbbra is várják a felajánlásokat a www.karpataljaert.hu oldalon, ahol bankkártyás vagy átutalásos módon lehet adakozni az ukrajnai háborús állapotok miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok megsegítésére. „Bár manapság a migrációs krízis miatt keveset hallani Kárpátalja gondjairól, nem szabad elfeledkeznünk róluk, hiszen Ukrajnában is nagyon nehéz időket élnek az emberek” – írják. Az év végéig tartó adománygyűjtés során összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatják el, az alapítvány az adományokat a kárpátaljai magyarok iskolai étkeztetésére fordítja majd.

(mandiner.hu/VV)