Minden választási bizottság megalakult

2015. szeptember 16., 11:14 , 766. szám

A megyei, járási és városi, városi kerületi választási bizottságokét követően a községi és nagyközségi választási bizottságok összetétele szintén ismertté vált a napokban.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) összesítése szerint pártjuknak, a „KMKSZ” Ukrajnai Magyar Pártnak a munkácsi járási települések választási bizottságaiban hat tagja lesz: a derceniben, a beregrákosiban, a csongoriban és a fornosiban a szövetség képviselői töltik be az elnöki tisztséget, míg az izsnyéteiben és szernyeiben titkárokként működnek közre a helyhatósági választások lebonyolításában.

A Beregszászi járásban a csonkapapi, nagybégányi, nagyberegi, bátyúi és badalói választási bizottságokban töltenek be elnöki posztot a „KMKSZ” UMP delegáltjai. Kígyóson, Mezőgecsében és Rafajnaújfaluban elnökhelyettesi tisztséggel bízták meg a magyar érdekvédelmi szervezet delegáltjait, míg Guton, Nagybaktán és Csetfalván titkárként működhetnek közre a testületek munkájában. Ezenkívül a megye „legmagyarabb” járásában a „KMKSZ” UMP 17 további bizottsági helyre is szert tett.

A Nagyszőlősi járásban Szőlősgyulán és Nagypaládon lesz KMKSZ-es elnöke a választási bizottságnak, elnökhelyetteseket pedig Tiszaújhelyen és Verbőcön delegál a párt a helyi testületekbe. A KMKSZ delegáltja tölti be a titkári pozíciót Fancsikán, Salánkon, Csepén, Tiszakeresztúrban és Tekeházán a választási bizottságban. Ezen felül hét bizottsági helyre is szert tett a kárpátaljai magyar párt.

Ami a Felső-Tisza vidékét illeti, Visken KMKSZ-es elnöke lesz a választási bizottságnak, Aknaszlatinán pedig 1, Rahó váro­sában 2, Huszton 1 tagot delegálhat az ottani választási bizottságokba a magyar szövetség.

Végül, de nem utolsósorban, az Ungvári járásban a „KMKSZ” UMP jelöltje tölti be az elnöki tisztséget a Kisdobronyi Választási Bizottságban, s a párt adja az elnökhelyetteseket Gálocsban, Eszenyben, Szalókán, Tiszasalamonban, Tégláson, Tiszaágteleken és Homokon. A KMKSZ delegáltja lett a titkár a Császlóci Választási Bizottságban, ezenkívül ott lesz a szövetség képviselője a nagydobronyi, palágykomoróci, ráti, szürtei, ungtarnóci, tiszaásványi, nagy­gejőci testületekben is.

Lapunk előző számában beszámoltunk arról, hogy a központi választási bizottság (CVK) határozata értelmében a 19 tagú Kárpátaljai Megyei Választási bizottságba beválasztották a „KMKSZ” Ukrajnai Magyar Párt jelöltjét, ami pedig a járási testületeket illeti, a Beregszászi Járási Választási Bizottság titkárát az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt helyi szervezete adja, míg a testület egyik tagja a „KMKSZ” UMP színeiben lesz jelen. Szintén egy-egy taggal képviselteti magát a két párt a Beregszászi Városi és a Munkácsi Járási Választási Bizottságban. A KMKSZ küldötteinek személyében ugyancsak lesz magyar képviselet a nagyszőlősi, az ungvári és a huszti járási, valamint a munkácsi városi választási bizottságokban. A Csapi Városi Választási Bizottságban a „KMKSZ” UMP adja a testület titkárát.

szcs