Újabb alapszervezettel bővült a KMKSZ ISZ

2015. szeptember 16., 09:52 , 766. szám

Szeptember 13-án, vasárnap a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) újabb alapszervezettel gyarapodott, mégpedig Tiszacsomán. A helyi fiatalok Báder Ottó kezdeményezésére a Tiszacsomai Kultúrházba gyűltek össze, hogy csatlakozzanak a szervezethez. Az alapítógyűlésen részt vett Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke, Kardos Albert, az ISZ alelnöke, Iván András, a KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke, valamint Rácz János, a KMKSZ Tiszacsomai Alapszervezetének elnöke.

A napirendi pontok meghallgatása után Dobsa István köszönte meg a fiataloknak elhatározásukat. Beszédében elmondta, milyen rendkívül fontos a kárpátaljai magyarság számára az, hogy akadnak olyan tenni akaró fiatalok, akik nem szeretnék vidékünk maréknyi magyarságát, magyar fiatalságát magára hagyni, sőt tenni akarnak érte. A szervezet elnöke sok sikert kívánt az új alapszervezetnek, és biztosította tagjait arról, hogy mindenben a segítségükre lesz. Dobsa István után Rácz János alapszervezeti elnök szólt a megjelentekhez. Beszédében kiemelte: rendkívül fontos az, hogy maradjanak olyan tevékeny fiatalok, akik idővel átveszik az idősebbektől a Kárpátaljáért folytatott munkát, hiszen tőlük függ majd magyarságunk jövője. Rácz János után Iván András köszöntötte az új szervezeti tagokat. Rámutatott, hogy a munka, amibe belekezdett a tiszacsomai fiatalság, nem lesz könnyű, de annál izgalmasabb lesz, és a kitűzött cél megérdemli az erőfeszítést.

A köszöntőbeszédek elhangzása után az összegyűlt tiszacsomai fiatalok a szervezet alapszabályának megfelelően megválasztották elnöküket Báder Ottó személyében. A tiszacsomai alapszervezet alelnöke Csuha Dániel, titkára Nagy Valentin lett.

rsz